23948sdkhjf

Unik utrustning från Camatec till AGA

Karlstads- och Västeråsbaserade teknikserviceföretaget levererar i dagarna sitt kompletta och egenutvecklade system till AGA:s förbränningslab.
Camatec levererar i dagarna sin egenutvecklade produkt CamCoil till AGA:s experimentanläggning på Lidingö.

–AGA har ett behov av att testa olika lösningar och processer för värmning av band till metallindustrin och behöver då ett flexibelt och pålitligt matarsystem som de kan koppla ugnen till, säger VD Peter Wigarthsson.

Han fortsätter: "Det är en strategiskt viktig order som vi fått från AGA eftersom vi i deras testmiljö kan visa på nya arbetsområden för vår produkt CamCoil. Det finns mycket potential i vår konstruktion och nu får vi chansen att visa marknaden vilka unika egenskaper CamCoil verkligen har."

Haspelsystem
Lennart Andersson, produktansvarig på Camatec, förklarar:

–CamCoil är ett så kallat haspelsystem som används för att rulla på och av metallband med hög precision. Unikt för CamCoil är den genomtänkta konstruktionen som använder ett minimum av rörliga delar. Det minskar underhållsbehovet, ger lägre kostnader och möjliggör ett flexibelt system som klarar många olika bandmaterial och dimensioner. Eftersom AGA ofta använder CamCoil-systemet i höga hastigheter och med stora krav på anpassningsbarhet och säkerhet i sin testverksamhet, kommer systemets många fördelar bli extra synliga.

Nya marknadssegment
Ordern från AGA AB öppnar upp ett helt nytt marknadssegment för Camatec.

- Behovet av haspelsystem som klarar höga hastigheter är stort, bl a hos stålverken, och vi vill visa att CamCoil är anpassat just för detta behov, berättar Peter Wigarthsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063