23948sdkhjf

ProfilGruppen växlar upp med ny toppmodern anläggning

Efter rekordåret 2017 med ett rörelseresultat på över 100 miljoner kronor är det nu dags för ProfilGruppen att ta nästa steg. Företaget utökar med ytterligare en produktionsanläggning. – Vi gläds över vår fortsatta tillväxt samtidigt som vi väljer att investera ännu mer i den absolut senaste tekniken, konstaterar vd Per Thorsell.

ProfilGruppen levererar aluminiumprofiler och komponenter till i stort sett alla typer av industrier.

– Det är ingen underdrift att säga att våra produkter finns inom de flesta marknadssegment. Användningsområdet för aluminiumprofiler är enormt. Aluminium i sig är ett lättbearbetat material och i kombination med extrudering och bearbetning till färdiga komponenter skapas en mängd olika applikationsmöjligheter inom all typ av industri, säger Per Thorsell.

Företagets nya produktionsanläggning kommer att stå klar vid årsskiftet 2019-2020 och ligga i ett nytt industriområde i anslutning till den befintliga anläggningen i småländska Åseda. Ambitionen med den nya anläggningen är att kunna ta ytterligare marknadsandelar och att ligga i absolut framkant när det gäller den senaste tekniken. Mindre manuell hantering i produktionen borgar för högre kvalitet på slutprodukten. Ett extra långt kylbord minskar antalet götbyten vilket skapar en effektivare process.

– Tack vare vår nya anläggning kommer vi utöver de kvalitetsförbättringar den innebär också öka vår kapacitet med cirka 12 500 ton, konstaterar Per.

Kundnytta i fokus

Nyckeln till framgångarna för ProfilGruppen de senaste åren har varit successiva förbättringar inom en rad olika områden.

– Vi har en mycket kunnig och aktiv säljorganisation, vilken i samspel med en stark produktion och övriga processer utgör en stor del av vår utveckling. Under de senaste 3-4 åren har vi också genomfört en rad effektiviseringar inom i stort sett alla operativa delar av verksamheten, berättar Per.

Per lyfter fram medarbetarna som ett väsentligt skäl till företagets framgångar.

– Vi har mycket erfarenhet och engagemang i hela verksamheten, samtidigt som vi har lyckats knyta till oss nya medarbetare och kompetens de senaste åren. Samspelet häremellan har gjort att vi har utvecklat fantastiskt mycket kunskap och kompetens i hela bolaget.

Hos ProfilGruppen har man alltid satt en ära i att ha kunden i centrum. En god kunddialog står i fokus.

– Helst är vi gärna med i starten vid varje kundprojekt. På så sätt har vi möjlighet att bidra med vår kompetens även initialt. Det kan i sin tur leda till att vi föreslår kunden både mer innovativa och kostnadseffektiva lösningar. Ett samarbete med oss ska vara enkelt, smidigt och lönsamt.

Företagets riktade satsningar med ett fokuserat engagemang mot hemmamarknaden har givit en positiv respons. Tack vare branscherfarenheten hos marknads- och produktionsorganisationen har man skapat förutsättningar att ytterligare optimera produktions- och logistikupplägg. Och det till såväl våra gamla som nya kunder.

– Vi kommer fortsätta vårt oförtrutna arbete med att utveckla affärer tillsammans med våra kunder. Det blir också allt roligare i takt med att förtroendet för ProfilGruppen stadigt ökar, avslutar Per Thorsell.

Fakta:

ProfilGruppen Extrusions AB är ett dotterbolag till ProfilGruppen AB. Företaget startades 1981 och utvecklar och tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium.

1997 noterades bolaget på Stockholmsbörsen. Idag har koncernen cirka 450 medarbetare. Huvudkontoret finns i Åseda där huvuddelen av försäljningsorganisationen är stationerad. Säljkontor finns även i Stockholm, Skellefteå, Oslo, Helsingfors och Stuttgart.

Källa: ProfilGruppen Extrusions AB

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109