23948sdkhjf

Verkstaden med världskompetens

I en mindre verkstadslokal i Linköping finns en av Sveriges främsta experter på lödning.
Bland kunderna kan nämnas till exempel Danska Försvarsministeriet, ABB och Husqvarna. Dessutom är Dreisen, som företaget det handlar om heter, en av Elmia Subcontractors tre ambassadörer 2018.

Dreisens vd Mia Gyllenhammar har arbetat i företaget i hela 15 år. Tillsammans med sina åtta medarbetare har hon utvecklat företaget från en traditionell legotillverkare till att bli en expert.

– Vi har alla de vanligaste lödmetoderna i huset och jobbar med många olika branscher. Därför kan vi se lösningar som kunden ofta inte har tänkt på, säger Mia Gyllenhammar till mässorganisationen.

Hon får ofta uppdrag som konsult att leda stora företag i deras lödprocesser. Det kan handla om bland annat haveriutredningar och kvalitetsförbättringsarbete.

– Danska Försvarsministeriet var missnöjda med tiden det tog att få sina helikopterturbiner reparerade hos ett välrenommerat storbolag, 14–18 månader. Då fick vi ta över. Vi lyckades reparera och leverera de fyra turbinerna på fem dagar och besparade Försvarsministeriet 15 miljoner kronor på ett år, säger Mia Gyllenhammar.

Vid årets Elmia Subcontractor stället företaget ut i Sinf:s samlingsmonter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.157