23948sdkhjf

Löser bristen på CNC-operatörer

Leax Group engagerar sig i integrationsfrågan.
De elever som går på CNC-utbildningen får parallellt praktisera hos Leax. Ali Dalill kom från Syrien och har arbetat på Leax sedan 2013.

– Jag trivs jättebra! Först var jag väldigt glad över att ha fått ett jobb men det är bra människor som arbetar här också och bra arbetsmiljö. Det roliga är att jag får lära mig så mycket och det krävs hög koncentration. Svenskan blir också bättre, det blir något annat när jag jobbar, det är många nya ord och det blir hela tiden bättre med språket, säger han enligt ett reportage som Svenskt Näringsliv har gjort.

Leax är en snabbväxande, privatägd företagsgrupp med ursprung i Köping. Sedan början på 1990-talet har de, genom förvärv och organisk tillväxt, vuxit kraftigt – eller med över 35 procent per år. Förutom i Köping finns svenska verksamheter i Falun, Falköping och Tidaholm.

De finns också i olika länder som Brasilien, Lettland, Kina, Ungern och Tyskland.

Bolaget omsätter drygt 1,8 miljarder kronor på årsbasis och har fler än 1 200 medarbetare. Målet är vidare att omsätta över 3 miljarder kronor år 2020.

– Vi har försökt engagera oss i de vuxenutbildningar som finns. Vi har varit med och tyckt till om utbildningen, helt enkelt för att få in dem i arbete här hos oss när de är färdiga CNC-operatörer, säger Sofia Sundqvist, platschef på Leax i Falun, till Svenskt Näringsliv.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078