23948sdkhjf

DMG MORI utvecklar sin avdelning för reservdelar

På kort tid har antalet medarbetare ökat från tre till fem personer.
Det är den så kallade spare parts-avdelningen som det gäller.

– Många företag glömmer att ta med i beräkningen vad reservdelar kostar under en maskins livslängd och tänker i första hand på slutpriset när man köper maskiner. När man köper maskiner av DMG MORI köper man direkt från maskintillverkaren och undviker mellanhänder. I de marknaderna där vi tidigare har haft återförsäljare men ändrat till direktförsäljning är kommentaren från kunderna att kostnaderna för reservdelar har minskat med minst 20 procent, säger servicechefen Martin Svärdh enligt ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att företaget för drygt ett och ett halvt år sedan, som enda maskintillverkare i världen, införde en så kallad best-price garanti på reservdelar. Sedan dess har priserna sänkts i ytterligare tre steg.

– Det är klart att finns det mellanhänder måste de också leva men det är kunden som betalar ett högre pris för samma artikel utan någon vinst. Vår maskinförsäljning globalt har passerat 14 000 maskiner och vi har minskat antalet artikelnummer i tillverkningen med 50 procent vilket leder till avsevärt högre volymer på delarna som är internt producerade och delar som tillverkas av underleverantörer, säger Martin Svärdh.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095