23948sdkhjf

Satsar på kunskap om framtidens industri

Boråsföretaget OCS lanserar en hemsida med fokus på miljövänlig och smart industri.
Adressen är leanclean.green. Där kan andra industrier hitta artiklar och videos om framtidens industri.

– Vi vill inte bara utveckla och tillverka de bästa produkterna. Vi vill också inspirera andra till att utveckla industrin, säger Kenth Almqvist, vd och delägare av OCS, enligt ett pressmeddelande.

Företaget OCS, som är en förkortning för Overhead Conveyor System, grundades 1993. De tillverkar så kallade conveyorsystem med egen patenterad drivteknik byggd på friktion. De har i dag 30 medarbetare i Borås.

Industrin har förändrats men många tror fortfarande att den är högljudd och smutsig. Det vill företaget ändra på och även försöka driva utvecklingen framåt med hjälp av tre faktorer – lean, clean och green.

– En modern industri oavsett bransch bör driva effektiva och flexibla produktionsprocesser, vara ren, tyst och använda resurser på ett smart sätt för att inte påverka miljön negativt, säger Christer Lundgren, försäljningsansvarig och andre delägare på OCS.

På sidan tar företaget hjälp av experter, lyfter viktiga artiklar och skriver egna om framtidens industri. Hemsidan uppdateras fortlöpande med artiklar från hela världen.

Fördelarna med deras egen produkt är att den är tyst, flexibel och framförallt oljefri.

– Vi är väldigt stolta över vår kunskap och teknik. Men för oss är det viktigt att ta ett helhetsansvar och bidra till att hela industrin jobbar för en lean produktion, en renare arbetsmiljö och en grönare fabrik, säger Kenth Almqvist.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125