23948sdkhjf

Visar kollaborativ svetsrobot

Danska Migatronic ställer ut en komplett svetslösning vid Elmia Produktionsmässor.
Tanken är att utrustningen ska ge kunderna en ökad flexibilitet. Migatronic utlovar en lösning som både är enkel att programmera och att använda.

Företaget är specialiserat på utveckling och produktion av svetsmaskiner till industrin. Huvudkontoret och den huvudsakliga produktionen bedrivs i Fjerritslev som ligger i den norra delen av Danmark.

Vid mässan Elmia Svets och Fogningsteknik visar de sin nya kollaborativa svetsrobot CoWelder.

– Den är mycket enkel att både programmera och använda. Våra kunder kan utnyttja roboten utan skyddsbur, vilket kan vara mycket viktigt för mindre och mellanstora företag. Med den här lösningen går det att köra både små och stora serier och det ger företagen en större flexibilitet. Den är dessutom enkel att flytta, vilket kan spara yta i produktionen, säger Peter Nyström, försäljningschef för norra Europa, till mässorganisationen.

En tanke är att maskinen ska kunna bli kundens nye svetsassistent.

– Du kan ha en duktig svetsare som är med och programmerar roboten tack vare dennes svetskunskaper medan i princip vem som helst skulle kunna stå och mata den med delar. Det ger företagen en möjlighet att inte vara lika beroende av svetskunskaperna. I dag är det svårt för företag att hitta den kompetensen, framför allt när så många utbildningar inom svets har försvunnit, säger Peter Nyström till Elmia.

Migatronic har funnits med på Elmia Svets och Fogningsteknik ända sedan mässan startade. Företaget utlovar för i år den hittillls största satsningen.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156