23948sdkhjf

Optimerar valsning av stora plåtar

Automationsföretaget Prevas processäkrar hos Outokumpu.
Det handlar om ett visionssystem/kamerasystem som innebär att processtyrningen digitaliseras. Enligt Prevas har lösningen väckt intresse inom annan industri.

Den är skalbar och går att anpassa till olika användningsområden och verksamheter. Mätningen beskrivs som avancerad och tekniken kostnadseffektiv.

– Intresset för anpassade system av den här typen är stort inom många olika branscher, från stål- till livsmedelsindustri. Det finns egentligen inga gränser för vad vi kan göra, det är upp till kunden att bestämma vad systemet ska klara av, säger Martin Östberg, konsult på Prevas, enligt ett pressmeddelande.

Vad gäller skalbarheten kan det handla om valsade plåtar på tre gånger fyra meter. Men det kan med annan optik också röra sig om bara tre gånger fyra millimeter. Eller till och med endast en mikrometer.

Kamerasystemet hjälper operatören att i realtid optimera processen. Genom att kombinera kamerateknik och matematik kvalitetssäkras valsningen. Fördelarna är, enligt Prevas, en snabbare hantering, mindre materialsvinn och lägre energiförbrukning.

Prevas arbetar som en utvecklingspartner till företag inom många olika branscher. Företaget grundades 1985 och kunderna finns i branscher som till exempel fordon, försvar och verkstadsindustrin. Antalet medarbetare är totalt 600 personer i Sverige, Danmark, Norge och Indien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094