23948sdkhjf

Visar nyheter för kapning, slipning och polering

Flexovit presenterar flera nya produkter vid Elmia Svets och Fogningsteknik.
Det handlar bland annat om den nya navrondellen Maxx3 Inox som är utvecklad för användning i vinkelslipmaskin. Den är särskilt anpassad för slipning av rostfritt och höglegerade stål. Rondellen finns i tjocklekarna 4,2 mm och 7,0 mm för slipning och fogberedning.

Maxx3 Inox är tillverkad med ett helt nytt keramiskt slipmedel som tillsammans med ett mjukare bindemedel ska ge en snabbare slipning och en bättre komfort för operatören. Tillverkaren utlovar också en lägre ljudnivå, mindre vibrationer och ett lägre arbetstryck, enligt ett pressmeddelande.

Företaget visar också en serie nya ytkonditioneringsrondeller. Dessa används för gradning, mattering, rengöring samt rost- och färgborttagning på metaller och icke-järnmetaller. Dessa heter Speedoflex och är utrustade med sliplameller av polernylon. Rondellen är lämplig för bearbetning av profiler och konturer. Dessa passar för rengöring och lättare gradning samt bearbetning av TIG-svetsar på rostfritt stål.

Ytterligare en nyhet är minilamellrondellen Mega-Line. Den är utrustad med den senaste generationen keramiskt slipmedel och är belagd med ett fyllnadsmedel som reducerar värmeutvecklingen. Det innebär en aggressiv och snabb slipning och en lång livslängd. Den är kallskärande vilket gör den lämplig för värmekänsliga material som rostfritt, titan och andra hårda legeringar.

Företaget finns i monter A06:14.

Flexovit ingår i Saint-Gobain Abrasives som är en stor leverantör av slipprodukter. Bland övriga varumärken finns till exempel Norton, Clipper och Winter.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078