23948sdkhjf

EOS presenterar lösningar för additiv tillverkning

Två lasersystem och högpresterande material är specialanpassade för att möta de hårda kraven från flyg-, elektronik- och mobilitetsindustrin.
Det är vid mässan Rapid+TCT 2018 i Forth Worth i amerikanska Texas som företaget presenterar nyheterna. Mässan pågår 23-26 april.

Den nya polymerplattformen, som går under namnet EOS P 810, är framtagen för att bearbeta ALM:s nya material HT-23. AM-systemet för polymer under höga temperaturer har utvecklats i nära samarbete med amerikanska Boeing. Det klarar är utformat för att klara industrikrav vad gäller högpresterande delar. Den tilltänkta målgruppen finns i flygindustrin men den kan också användas av andra industrier.

Bakgrunden är att flygindustrin har hårda krav vad gäller UV-resistens och flamskydd. AM möjliggör konstruktion och tillverkning av komplexa former utan dyra verktyg. Det innebär att OEM-tillverkaren kan ersätta kompositdelar som för närvarande produceras manuellt via kolfiberlaminering. De kan också ersätta aluminiumdelar.

EOS P 810 är två lasersystem för krävande applikationer. Det bygger på EOS P 800 och är specialutvecklat för att möta de krav flygindustrin ställer.

HT-23 är det första kolfiberförstärkta PEKK-materialet som kan användas i EOS system vilket innebär isotopa delegenskaper. Delar av detta material har hög hållfasthet, låg vikt och klarar av höga temperaturer.

– Från fler än 300 konsultprojekt har vi lärt oss att nästan alla företag som tillämpar AM går igenom fyra omvandlingsfaser. Vid varje fas av deras utveckling skapar företagen mer kunskap och teknisk mognad men samtidigt står de inför olika utmaningar. Vi kan hjälpa kunderna att övervinna dessa utmaningar och få fart på resan för att bli en mästare inom additiv tillverkning, säger Gregory Hayes, med titeln director of applications and consulting for EOS nordamerikanska verksamhet, enligt ett pressmeddelande.

EOS är en global leverantör av teknik inom industriell 3D-printing av metaller och polymerer. Sedan 1989 har företaget varit verksamt inom additiv tillverkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078