23948sdkhjf

Per-Ewe Wendel omvald som ordförande för FKG

67-åringen har för femte gången omvalts som ordförande för leverantörsorganisationen Fordonskomponentgruppen.
Valet var enhälligt vid ordinarie föreningsstämma som hölls den 18 april i anslutning till organisationens årligen återkommande ”Automotive Strategy Seminar 2018”.

– Jag är naturligtvis glad över omvalet och inte minst stolt över att få leda en så progressiv branschorganisation som FKG. En organisation som både är en mötesplats och en röst i det offentliga samtalet åt en industrisektor med 70 000 medarbetare och en årlig omsättning på 160 miljarder kronor enbart i Sverige, säger Per-Ewe Wendel enligt ett pressmeddelande.

FKG ser tillbaka på ett intensivt verksamhetsår. Stora Leverantörsdagen i Göteborg och det årliga strategiseminariet i Stockholm var två av höjdpunkterna.

Även organisationens kvinnliga nätverk ”Kvinnan i leverantörsindustrin” växte under året i betydelse.

Organisationen genomförde också flera arrangemang med fokus på internationalisering (export och import) och forskning och utveckling genom deltagande i det strategiska fordonsforskningsprogrammet FFI.

Förra året tog de frågan om betalningstider i näringslivet i mål. I knappt tio års tid har FKG varit pådrivande i frågan. Organisationen har också haft regelbundna kontakter med näringsdepartementet.

Styrelsen består av Per-Ewe Wendel, tidigare vd och koncernchef Plastal Industrier, ordförande. Ledamöter är Christina Holgerson, VBG Group, Hans Sjöström, SKF, Ann-Christin Paul, PP Polymer, Linda Nyqvist-Evenrud, Kongsberg, Birgitta Öjmertz, Swerea IVF, Cecilia Schülen, HRM EDAG Engineering, Mats Bohman, Autoliv Sverige, Stefan Ottosson, NordiQ Group och Fredrik Sidahl, vd FKG

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078