23948sdkhjf

Skapar ny mötesplats för automotive

Mässan Automotive Engineering hålls i mars nästa år i Göteborg.
Datumen som gäller är den 27 och 28 mars. Platsen är den nybyggda Åbymässan i Göteborg.

– Åbymässan slår upp portarna i januari nästa år så det här blir en av de första mässorna som hålls där, säger Linda Karlsson, projektledare på Easyfairs, till Metal Supply.

Planeringen av mötesplatsen är redan i full gång. De första utställarna är redan bokade. Bland dessa finns Advanced Engineering, Gleitmo, Micro Epsilon Sensotest, Cascade Control och HBM Sverige.

Arrangemanget, som alltså heter Automotive Engineering, är dedikerad för bilindustrins tillverkare och försörjningskedja. Den täcker alla delar av branschen, från forskning och utveckling till design, test, produktion och montering. Tanken är att skapa en plattform och samla OEM-företag och lösningsleverantörer från olika nivåer.

Mässan ska fungera som en samlingsplats för nätverk och branschöverskridande dialog för fordonstillverkare och underleverantörer.

– Det har alltid varit en snabb teknikutveckling i fordonsbranschen men i och med samhällets digitalisering går det fortare än någonsin. Existerande nätverk behöver utvecklas och det behöver också skapas nya. Då är ju en mässa den perfekta möjligheten – att se de senaste lösningarna på marknaden och träffa nya potentiella samarbetspartners, säger Johan Hellsing, med titeln Technical Specialist Electric Propulsion Systems, på CEVT, enligt ett pressmeddelande.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094