23948sdkhjf

CEVT söker små leverantörer

Framtidens inköpsstrategi skapar möjligheter.
– Vi ser ett stort värde i att komma i kontakt med företag som ännu inte är leverantörer till branschen. På Elmia Subcontractor träffade jag ett antal människor som vi kommer att sätta oss med igen. Kanske hittade vi framtidens nya leverantörer, säger Kitty Muffolini, inköpschef på CEVT, till mässorganisationen.

Fordonsindustrin har under de senaste decennierna minskat antalet leverantörer. Tanken har varit att effektivisera och sänka kostnaderna. Kitty Muffolini tror inte att den strategin kommer att gälla i framtiden.

Elmia Subcontractor gav annars ett gynnsamt utfall för CEVT.

– Det var en väldigt bra mässa för oss. Självklart mötte jag ett antal klassiska leverantörer, men extra roligt var att flera mindre företag och "uppfinnar-jockar" kom fram till mig. Några av dem har vi redan hunnit träffa och en del av dem kommer vi att sätta oss med igen. De hade helt enkelt intressanta erbjudanden, säger Kitty Muffolini.

CEVT (China Euro Vehicle Technology) är ett tekniskt forsknings och utvecklingsföretag som ägs av kinesiska Geely. Företaget huserar på Lindholmen som ligger på Hisingen i Göteborg.

CEVT utvecklar ny teknik åt ägarens bilmärken Geely, Volvo och Lynk & Co. De arbetar till exempel med bottenplattor och hybridteknik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094