23948sdkhjf

Krävs mer samarbete enligt Husqvarna

Internet of Things ökar komplexiteten.
Det går inte att klara av de här utmaningarna på egen hand. Det säger Petra Sundström, Director Idea and Innovation Management på Husqvarna Group, enligt ett reportage som Elmia Subcontractor har gjort.

Företaget har flera verksamheter på området Internet of Things (även kallat "Sakernas Internet" på svenska). Ett exempel är tjänsten Husqvarna Connect som är kopplad till den självgående gräsklipparen Automower. Ett annat är det nya affärsprojektet Battery Box. Båda dessa visades vid IoT-arenan vid Subcontractor i november förra året.

– Möjligheterna kring uppkopplade produkter med tillhörande tjänst eller tjänster är rent matematiskt närmast oändliga. Data från produkter kan vändas in i automatiserade, optimerade och inspirerande lösningar och funktioner på så många sätt inom områdena skog, trädgård, park och byggindustrin som vi verkar inom, säger Petra Sundström till mässorganisationen.

Husqvarna Connect är en app. Där går det till exempel att se hur mycket tid som finns till klippning, beskärning och annat arbete. Det går också att felsöka direkt vid ett varningsmeddelande eller boka service hos favoritåterförsäljare direkt via appen.

Battery Box är ett pilotprojekt som gör det möjligt för boende i västra delen av Stockholm att dela på batteridrivna utomhusprodukter för trädgårdsskötsel. Tanken är att kombinera innovation och hållbarhet.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078