23948sdkhjf

Tar in en Mazak

Eslöv Mekaniska investerar och kommer till hösten flytta ihop med systern Skoparp Maskin.
Företaget tar in en ny fräs. Det handlar om en 5-axlig Mazak Variaxis i600.

Tanken är att öka automatiseringen och förbättra arbetsmiljön för medarbetarna. Maskinen är utrustad med ett palettsystem som minskar stressen vid laddning och lossning av detaljer.

Företaget uppger också att de under hösten kommer att flytta verksamheten till samma lokaler som systerföretaget Skoparp Maskin i Eslöv huserar i. Den nya maskinen ovan installeras i de nya lokalerna.

Eslöv Mekaniska är en leverantör till mekanisk industri. Specialiteten är skärande bearbetning i CNC-styrda maskiner (både svarvning och fräsning). Det handlar om material som rostfritt, aluminium, plast, mässing och stål.

Kunderna finns framförallt hemma i Sverige men export sker också till bland annat England, Kina, Malaysia, Slovakien, Tyskland och USA.

Maskinparken består av totalt över 20 stycken CNC-styrda bearbetningsmaskiner.

Sedan 2012 ingår företaget i koncernen Skoparp, med systerbolagen Skoparp Maskin och Svensk Metallteknik Industri i Höör (SMTI).

Eslöv Mekaniska Verkstad (EMEK) grundades 1996 som en avknoppning från Volvo i Eslöv. I botten finns det i företaget erfarenhet från hydrauliktillverkning inom Åkermans och Volvogruppen.

De har 18 medarbetare och omsätter 38 miljoner kronor
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125