23948sdkhjf

Tyskt storbolag tar över Thermia

Värmepumpstillverkaren i Arvika får ny ägare.
Danska Danfoss säljer till Stiebel Eltron som är en familjeägd koncern med runt 3 100 medarbetare med huvudkontor i Holzhinden i Tyskland.

– Vi är glada över att bli en del av Stiebel Eltron Group eftersom vi ser att vi kommer att spela en viktig roll roll i koncernens framtid, säger företagets vd, Magnus Glavmo, enligt ett pressmeddelande.

Thermia Värmepumpar med 210 medarbetare och en omsättning på cirka 670 miljoner kronor (2017) utvecklar, producerar och marknadsför värmepumpssystem för uppvärmning, varmvatten och kyla.

– Thermias starka position på den nordiska marknaden tillsammans med företagets moderna teknik utgör ett perfekt komplement till Stiebel Eltron Groups verksamhet med fokus på uppvärmning och kyla med förnyelsebar energi, säger Dr. Nicholas Matten, försäljningschef på Stiebel Eltron.

Några personalneddragningar resulterar inte den nya ägarsituationen till, tvärtom hoppas man på nyrekryteringar längre fram.

Thermia har dessutom blivit lovade att få fria händer och vara en självständig enhet inom Stiebel Eltron. Vd-byte blir det inte heller då Glavmo fortsätter som vd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14