23948sdkhjf

Tre miljonrekord till Carlhag

Företaget gynnas bland annat av en lyckad nyförsäljning och den goda konjunkturen.
Förra året landade de en milstolpe genom att omsättningen nådde 102 miljoner kronor. Ett annat rekord infriades vad gäller nyförsäljning där de rapporterade in 106 miljoner kronor.

Det här ledde till att ett tredje rekord uppnåddes. En bonus på en miljon kronor betalas ut.

– Våra medarbetare ska hyllas med alla superlativ som finns. Utan dem så hade vi inte kunnat uppnå det här, säger företagets vd Johan Hammarström till Metal Supply.

Flera saker ligger bakom den starka utvecklingen. Nyförsäljningen beskrivs som lyckad men företaget har också, liksom de flesta andra, gynnats av den starka konjunkturen.

– Den starka trenden har också hållit i sig och vi fortsätter att öka försäljningen lite till i år, säger Johan Hammarström.

Carlhag behöver också anställa fler medarbetare både på grund av rekordet men också beroende av pensionsavgångar. Fem medarbetare kommer att behöva rekryteras i år för att därmed nå en total medarbetarstyrka på 43 personer.

– Det handlar om säljare, arbetsledare och tekniker som vi behöver, säger Johan Hammarström till Metal Supply.

Vidare har de växt ur sin lokal och tar sikte på en ny.

– Vår nuvarande lokal är på 1 100 kvadratmeter och tanken är att den nya ska bli 1 800-2 000 kvadratmeter så det handlar nästan om en fördubbling, säger Johan Hammarström.

Carlhags är sysselsatt med lyftanordningar för den svenska industrin. Förutom produkter har de även service och utbildning i huset. Huvudkontoret ligger i Karlstad. Vidare finns kontor även i Gävle, Luleå, Sundsvall och Örebro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063