23948sdkhjf

3D Verkstan samarbetar med add:north

Tecknar ett avtal som omfattar material och andra produkter.
Det Stockholmsbaserade företaget 3D Verkstan har tecknat ett avtal med materialutvecklaren add:north som är baserad i Ölsremma i Västra Götaland. Affären gäller ett samarbete inom material och andra produkter, enligt ett pressmeddelande.

Avtalet innebär att 3D Verkstan blir distributör i Norden och Baltikum vad gäller add:norths hela materialportfölj.

Bland produkterna finns bland annat ett nytt helmatt filament, en fiberförstärkt PLA, som är speciellt lämpligt för arkitekturmodeller.

– Några av de främsta anledningarna till att vi inleder detta samarbete är att vi med add:north nu har en samarbetspartner med spetskompetens inom 3d-materialproduktion som har både djupgående expertis, hög tillväxttakt och höga ambitioner. Det här innebär att vi tillsammans kan ta fram och tillhandahålla nya, unika material så att våra kunder kan utveckla produkter som inte tidigare varit möjliga, säger 3D Verkstans vd Daniel Ljungstig enligt ett pressmeddelande.

På längre sikt kommer de båda företagen att samarbeta inom forskning och utveckling.

add:north blir också genom avtalet återförsäljare av 3D Verkstans munstycken för abrasiva material som går under namnet Olsson Ruby.

– 3D Verkstan är en institution på den svenska 3D-scenen som legat i framkant under flera år, säger add:norths vd Nils Åsheim enligt pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078