23948sdkhjf

Rekordinvesterar nästan tio miljoner

Industrigalv i Borås gör en av de största satsningarna i branschen på senare år och ökar produktionskapaciteten kraftigt.
Det handlar om en nyinvestering i en automatisk högproducerande alkalisk dubbeltrumma.

– Vi tror att detta är rätt i tiden och att vi kommer att kunna öka vår produktion med cirka 30 procent jämfört med nuvarande maskin som vi avvecklar. Dessutom måste vi visa våra kunder att vi aktivt väljer och nyinvestera för att vara en leverantör att räkna med för framtiden, säger företagets platschef Sebastian Sörqvist till Metal Supply.

Investeringen är den största i företagets historia och uppgår till närmare tio miljoner kronor. Det är också en av de största investeringarna i branschen på senare år.

Uppstart kommer att ske i mitten av augusti.

Den nya maskinen kommer att vara en högeffektiv alkalisk trumline som även är förberedd för nya kommande zinkprocesser såsom bland annat så kallad ”höglegerad zink”.

En tanke från företagets sida är att höja kvaliteten på behandlat gods. De menar att branschen i dagsläget utsätts för väldigt snäva ledtider. Genom den här åtgärden ska ledtider till kund förbättras.

– Industrigalv har på kort tid haft en kraftig tillväxt och vi ser att vi med denna investering kommer att kunna utvecklas ännu mer och hjälpa våra kunder på ett bättre sätt, säger företagets vd Dejan Ahlenius till Metal Supply.

Industrigalv i Borås har sedan 1957 arbetat med elförzinkning i små och stora produktionsserier. Kunderna finns framförallt i verkstads- och fordonsindustrin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062