23948sdkhjf

Ökad efterfrågan på 3D-scanning och 3D-mätning

MLT Maskin & Laserteknik investerar i ett nytt demo- och mätcentrum.
Göteborgsföretaget MLT satsar alltså på det här heta området. Vid anläggningen kommer kanadensiska Creaforms hela utbud att finnas tillgängligt för visning, enligt ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att tekniken vad gäller 3D-scanning och 3D-mätning hela tiden växer. Den 9 april öppnas portarna till det nya centrumet.

Allt fler branscher upptäcker möjligheterna på det här området. Sedan 2011 har ett av MLT:s verksamhetsområden varit att vara servicepartner och återförsäljare av Creaforms produkter.

Företaget menar att framtiden ligger i att utforska gränserna för vad teknologin kan åstadkomma. MLT:s målsättning är att vara en allsidig aktör på det här området.

MLT öppnar även dörrarna till huvudkontoret för att visa det senaste inom 3D-mätning. På plats finns en automatiserad robot för kontrollmätning i sällskap med övriga produkter från Creaform.

– Det är med stor glädje som vi får öppna upp detta centrum som jag hoppas ska serva den nordiska industrin med stor kompetens i många år framöver. Noggrannhet, automatisering och effektivitet står i centrum och fokus på reverse engineering. Sällan har det funnits ett helhetskoncept inom kontrollmätning & reverse engineering där utrustningen finns under samma tak och där man har en levande 3D-utställning 365 dagar om året, säger Kristofer Axelsson som är ansvarig för 3D-mätning på MLT enligt ett pressmeddelande.

Vare sig det rör sig om att scanna anrika stolar för att bevara dem eller skapa underlag för motordelar så bedöms centret komma att spela en stor roll för företaget.

MLT Maskin & Laserteknik har för närvarande 30 medarbetare. Det handlar framförallt om ingenjörer och tekniker.

Företaget säljer mätinstrument, analyser och utbildning till industrier som inte vill riskera att deras maskiner stannar.

Exempel på kunder är Volvo, Scania och Vattenfall.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125