23948sdkhjf

Plåtföretaget väljer Safan Darley

Investerar i en 100 tons maskin på tre meter och kör fler detaljer själva i stället för att lägga ut jobben.
Kode Plåt investerar.

Tätorten Kode ligger i Kungälvs kommun strax norr om Göteborg.

Företaget grundades 1983. Sedan dess har de växt och är i dag 30 medarbetare. Företaget utför arbeten enligt PLR (Plåtslageriernas Riksförbund) kvalitet och miljösäkring.

Nu köper de in en E-Brake från Safan Darley. Det handlar om en investering i en 100 tons maskin på tre meter. Det är Värnamobaserade Din Maskin som har sålt den.

– Vi hade fått goda rekommendationer från kollegor i branschen om SafanDarley E-Brake och Din Maskin. Vi lyssnade runt en hel del och det var många som var mycket nöjda med sina maskiner. För oss är det första kantpressen i vår produktion då vi tidigare endast haft kantvikar. Vi har dock valt att köra fler detaljer själva i stället för att lägga ut jobben, och hittills har vår servoelektriska kantpress verkligen motsvarat våra förväntningar, säger Arthur Andersson som är arbetsledare och delägare vid företaget, enligt ett pressmeddelande.

Maskinen är utrustad med en servoelektriskt driver pressbalk som möjliggör höga presshastigheter med en mycket god noggrannhet.

Ett patenterat drivsystem ingår också. Tanken med det är att kraften överförs till pressbalken via rullar som är placerade längs med balken. Det minimerar återfjädringen. Att det saknas hydraulsystem innebär en ökad precision och även ett jämnare bockningsresultat.

Fördelar med en servoelektrisk kantpress är bland annat en låg energiförbrukning, hög precision och låga underhållskostnader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078