23948sdkhjf

Verktygsmakare investerar

Bland Skara Industriverktygs kunder finns flera stora och välkända aktörer i fordonsindustrin.
Skara Industriverktyg har varit verksamt ända sedan 1970. Företaget grundades av Nils-Johan Liljegren som ännu äger och driver företaget.

Han är utbildad verktygsmakare. Från början tillverkade de bara formverktyg i en liten källarlokal. Men men tiden fick de förfrågningar om att gjuta plastdetaljer. 1973 flyttade de till större lokaler inne i Skara.

Bland slutkunderna finns i dag kända namn som Volvo, Volkswagen, Porsche, Peugeot, Fiat, Ford, GM USA, Jaguar och Aston Martin.

Företaget har över 30 års erfarenhet av att arbeta mot fordonsindustrin. De är därför väl förtrogna med de höga kvalitetskrav som ställs i den industrin.

Skara Industriverktyg har en egen verktygsverkstad där de tillverkar och servar formverktygen på egen hand. Det innebär en ökad snabbhet och flexibilitet.

Det de nu köper in är en verktygsmaskin från Hurco. De valde modellen VMX42Ti som är en 3 -axlig vertikal verktygsmaskin.

– Den stabila och noggranna konstruktionen ihop med Hurcos flexibla och kraftfulla styrsystem var det som avgjorde valet, säger verktygsmakaren Kim Nilsson, enligt ett pressmeddelande.

Det är Nordiska Wemag som har sålt och levererat maskinen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078