23948sdkhjf

Press Kogyo får jätteorder

Det handlar om mångmiljonbelopp. Samtidigt blir det vd-byte.
Oskarshamnsföretaget med 154 medarbetare (2016) har fått en beställning värd 50 miljoner kronor per år i flera år.

Parallellt annonserar Press Kogyo Sweden ett vd-byte. Peter Sandström går från sin post i Oskarshamn för USA och Shunsuke Takagi axlar vd-rollen med siktet inställt på fortsatt expansion, skriver Barometern.

Företaget är en underleverantör av fordons-, konstruktions-, truck- och entreprenadmaskinsdetaljer med fokus på plåtbearbetning, hydraulpressning och svetsning.

Press Kogyo tillverkar transmissionsplåtar till tyngre fordon. Råvaran är plåt med en tjocklek varierande från 1,5 till 18 millimeter.

I anläggningen skär, formar, stansar och svetsar företaget plåt och är specialister på konstruktioner. Företaget är en legoleverantör av plåtdetaljer, anpassade för små, medel och stora serier.

Ägare av företaget är den japanska koncernen Press Kogyo, en av Japans största underleverantörer, med fabriker i Japan, Thailand, USA, Kina, Indonesien och Oskarshamn.

Plåtbearbetaren arbetar utifrån grundläggande begrepp i Lean, som till exempel 5S, vilket innebär ständiga förbättringar och avstämning genom daglig styrning. Den japanska modellen Kaizen är även ett viktigt inslag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078