23948sdkhjf

AQ Group köper finska Mecanova

Det förvärvade företaget som har 160 medarbetare är en leverantör inom plåtbearbetning och tillverkning av kopparkomponenter.
Verkstadskoncernen AQ Group, med huvudkontor i Västerås, köper finska Mecanova inklusive dess dotterbolag med verksamhet i den estniska staden Pernu. Prislappen är 1,1 miljoner euro, enligt ett pressmeddelande.

Det förvärvade företaget är en leverantör inom plåtbearbetning och tillverkning av kopparkomponenter. Uppdragsgivarna beskrivs som "krävande" industrikunder. Mecanova omsätter 17 miljoner euro och har 160 medarbetare.

– Syftet med förvärvet är att expandera AQ:s kundbas, att bredda vårt erbjudande inom plåtbearbetning och tillverkning av kopparkomponenter samt att erhålla synergier med vår befintliga verksamhet i Pärnu. Mecanova har en lång historia och bolaget passar väl in i AQ och det ger oss en närvaro i Finland, säger AQ Groups vd Claes Mellgren enligt ett pressmeddelande.

Affären genomfördes per den 3 april.

AQ Group är en global tillverkare av komponenter och system till industrikunder. Koncernen har totalt cirka 5 500 medarbetare, varav cirka 75 procent i tillväxtländer utanför Sverige. Förra året omsatte koncernen 4,0 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08