23948sdkhjf

Jätteorder till Rototest

Sydafrikanskt universitet väljer svensk patentskyddad teknik för test av personbilar.
Svenska teknikföretaget Rototest har i dagarna erhållit en flermiljonorder från Sydafrikanska Nelson Mandela Metropolitan University.

Lägre konstnader större effektivitet
Teknikföretaget Rototest har med sin flexibla testutrustning möjliggjort att fordonstestning, som är en huvudkomponent i fordonsutvecklingen, kan ske till betydligt lägre kostnad och med större effektivitet än traditionellt.

- Ur ett mätperspektiv skiljer sig vår teknik radikalt från den traditionella eftersom den bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet. Att vi gör rätt bevisas av att vi ser att våra innovativa metoder anammas av allt fler biltillverkare som ”best known practice”, svarar Nils G Engström, VD för Rototest på frågan om varför köpa testteknik från Rototest.

Leverans
Leverans och installation är beräknad att ske under våren och innehåller förutom ett fullskaligt två- och fyrhjulsdynamometersystem även avancerad mät- och loggningsutrustning.

Systemet bygger på företagets plattform för testutrustningar som i dag används för hydrauliska-, elektriska- och hybriddynamometerlösningar.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093