23948sdkhjf

Ventiltillverkaren satsar på tyska marknaden

Helsingborgsföretaget LK Armatur öppnar kontor och lager i Bad Oeynhausen.
Nu startar man under första halvåret i år eget kontor med försäljning, kundsupport samt lager för affärsområdet Hydronic Solutions.

LK med 68 medarbetare (2016), som främst tillverkar ventiler, räknar inledningsvis med att anställa 5–10 personer, enligt Facebook. Operativ chef för LK Armatur Deutschland blir André Zimmermann, 47 år med bakgrund från ett antal chefsbefattningar, däribland den tyska ventiltillverkaren GSR Ventiltechnik.

Nu kommer han från svenska Hultafors Group, där han framgångsrikt deltagit i arbetet med ett numera väletablerat bolag med verksamhet i hela Tyskland, heter det.

– Jag är glad och stolt över att få förtroendet att leda och utveckla LK:s tyska verksamhet, säger André Zimmermann enligt ett pressmeddelande.

Magnus Eriksson är vd på LK Armatur.

– Detta är ett avgörande steg för att få ett ordentligt fotfäste och uppnå den betydande potential som finns för våra produkter på den stora tyska marknaden, säger han.

LK Armatur tillverkar årligen runt en miljon ventiler. Det är från enkla standardventiler till skräddarsydda specialkomponenter.

Företaget har ett brett sortiment av fyra produktområden; ventiler, värmereglering, prefabricering av specialanpassade VVS-produkter samt ett kompletterande sortiment av handelsprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079