23948sdkhjf

Har växt kraftigt genom att bredda kundunderlaget

Småländska Horda Stans fokuserar mycket mer på KAM-kunder i alla led.
Företaget Horda Stans, som är en leverantör av polymera komponenter, beslutade sig för att bredda kundunderlaget. Genom att göra det gick de från en omsättning på 90 miljoner kronor till 140 miljoner kronor 2018.

Tätorten Horda ligger i den södra delen av småländska Värnamo kommun.

Varje år lyfter Elmia Subcontractor fram ett antal företag som får vara ambassadörer för mässan och tillverkningsindustrin. Horda Stans var ett av dessa företag förra året.

– Ett av våra framgångskoncept har varit att vi har tittat mycket bredare på kundsidan och fokuserat mycket mer på KAM-kunder i samtliga led. På så sätt har vi fått många nya kunder inom exempelvis möbel-, energi- och ventilationssektorn. Det är innovativa företag där vi har fått komma in och jobba med exempelvis ljudtester, vara med i labben och haft möjlighet att låta våra akustiker få briljera. På så sätt kan vi hjälpa kunden genom att vara en problemlösare och inte bara en leverantör, säger företagets marknadschef Anders Edin enligt ett pressmeddelande.

Något som det enligt Horda Stans är nödvändigt att satsa på är kvalitetssystem. Företaget har också investerat mycket i robotisering och automation för att möta de tuffa kraven från fordonsindustrin.

Horda Stans tillverkar produkter som används inom flera olika tillämpningar som till exempel ljud- och bullerdämpning, värmeisolering, vibrationsdämpning, filter, packningar, tätningar, lister, möbelkomponenter, distanser och inredningar till maskinhytter. Företaget grundades 1974.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079