23948sdkhjf

Förbättrar samarbetet mellan robot och människa

Edströms Maskin visar upp olika möjligheter på Elmia Verktygsmaskiner.
Samarbetet mellan människa och robot är en viktig fråga för framtidens industri. Edströms Maskin kommer att fokusera på det här under mässan Elmia Verktygsmaskiner som hålls i mitten av maj.

Företaget är ett av fem dotterbolag i Edströms Gruppen och firar 70 år i år. Ett ledord för dem är nytänkande vad gäller de varumärken som de representerar. Ett exempel på det här är samarbetet med danska Universal Robots som tillverkar samarbetande robotar.

– På Elmia Verktygsmaskiner visar vi maskiner från Universal Robots som har byggt en rad smarta tillbehör till sin plattform UR+. Allt följer den röda tråd som Universal Robots har vad gäller flexibilitet, samarbete, säkerhet och enkel programmering. Vi visar godbitarna från plattformen ihop med roboten och vilka möjligheter detta ger kunden, säger Edströms Maskins vd Henrik Olsson enligt ett pressmeddelande.

Fördelen med samarbetande robotar, så kallade cobots, är att de integreras i produktionslinjen och sedan arbetar sida vid sida tillsammans med människor. För metall- och maskinindustrin innebär det här många fördelar, till exempel ökad produktivitet och kortare ledtider. En robot kan även arbeta dygnet runt och lära sig nya processer snabbt.

Edströms Maskin kommer också att visa maskinnyheter från tunga leverantörer både vad gäller svarvar och fräsar.

15-18 maj hålls Elmia Produktionsmässor för sex olika branscher inom tillverkningsindustrin.

Till Produktionsmässorna hör Elmia Plåt, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Automation, Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Polymer och Elmia 3D. Alla mässorna går samtidigt och under samma tak.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078