23948sdkhjf

AP&T utvecklar lösningar för Industri 4.0

Företaget gör tester av en komplett lösning tillsammans med en större tillverkare av plåtkomponenter i bilindustrin.
Ulricehamnsföretaget AP&T utvecklar alltså lösningar på området Industri 4.0 tillsammans med en kund.

Tanken är att med hjälp av uppkopplade funktioner ge kunder och operatörer en bättre kontroll över produktionsutrustningens tillgänglighet och effektivitet.

Det handlar om testar tillsammans med en större tillverkare av plåtkomponenter inom bilindustrin. Det rör sig om en en komplett "Industri 4.0-lösning" för presshärdningslinjer.

– Eftersom vi svarar för den kompletta linjen är alla ingående enheter fullt integrerade redan från början. Det gör det relativt enkelt att ta fram och analysera de uppgifter man vill ha och få dem presenterade på ett lättillgängligt sätt, säger Christer Bäckdahl, med titeln teknikchef produktutveckling på AP&T, enligt ett pressmeddelande.

Enkelt uttryckt genererar lösningen en mängd olika data som gör att användarna kan få ut mesta möjliga av sin utrustning. Det handlar om saker som att få bättre kontroll över produktionen, optimera processer, förebygga oplanerade stillestånd, öka tillgängligheten, effektivisera energianvändningen och höja kvaliteten på de produkter som produceras.

Testerna kommer att utmynna i flera kommersiella applikationer under året.

AP&T tillverkar produktionssystem, automation, pressar och verktyg till företag som producerar formade metalldetaljer.

Företaget finns representerat med försäljning i Europa, Asien, Nordamerika och Sydamerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078