23948sdkhjf

Mikael Damberg besökte Bufab

Ville få reda på mer om företagets arbete med att få nyanlända att komma ut på arbetsmarknaden.
Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg besökte Värnamobaserade Bufab den 15 mars.

Han ville höra mer om hur företaget tillsammans med Arbetsförmedlingen arbetar för att få människor som nyss har kommit till Sverige eller som har varit arbetslösa en längre tid att komma ut på arbetsmarknaden.

– Nyanlända får en inblick i hur det fungerar på en svensk arbetsplats, de kan träna på språket men inte minst känna sig behövda och vara en del av ett sammanhang, säger Bufabs Sverigechef Johan Lindqvist, enligt ett pressmeddelande.

De har ett speciellt projekt på detta område som för närvarande sysselsätter ett 15-tal personer.

– Då vi är en stor arbetsgivare på orten känner vi även ett stort samhällsansvar och vi vill gärna inspirera fler företag att ta efter, säger Johan Lindqvist vidare.

Förutom att besöka Bufab höll Mikael Damberg även ett anförande på Möbelriksdagen 2018 där årets tema var kompetensförsörjning och internationalisering. Han avslutade sedan dagen med att besöka Finnvedens gymnasium, enligt ett pressmeddelande från Regeringskansliet.

Bufab är ett handelsföretag för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts (skruvar, muttrar med mera).

Bolaget startades 1977 i Småland och har i dag verksamhet i 24 länder. Huvudkontoret ligger i Värnamo och de har totalt cirka 940 medarbetare.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.13