23948sdkhjf

Q-System gör affär med IKEA-leverantör

Beställare är det privatägda svenska företaget Ecolor med fabrik i rumänska Cluj.
Q-System har skeppat ut ett komplett system till en IKEA-leverantör i Rumänien.

Det danska företaget Q-System är en leverantör av interna logistiksystem.

Företaget har i flera års tid utvecklat lösningar till olika produktionsområden i träindustrin.

Beställare i det här fallet är det privatägda svenska företaget Ecolor med fabrik i rumänska Cluj. Verksamheten har 650 medarbetare och tillverkar möbler för export – huvudsakligen till IKEA:s varuhus och butiker globalt, enligt ett pressmeddelande.

Ecolor grundades 2005. Moderbolaget är det svenska familjeföretaget Gyllensvaans Möbler. De har tillverkar möbler ända sedan 1946 och är en IKEA-leverantör sedan 1952.

Den rumänska anläggningens yta är på 53 000 kvadratmeter. Produktsortimentet omfattar folierade möbler. 15-20 lastbilar eller containrar levereras varje dag från företaget.

Fabriken i Cluj är fylld med olika moduler från Q-System. Fördelen är att det går att stapla i flera våningar vilket innebär att golvytan utnyttjas bättre. Företaget har bland annat levererat två skräddarsydda transfervagnar med rullbanor och lyft.

Nu senast har företaget installerat sex bemannade transfervagnar. På dessa styr operatören framdriften via en joystick och in- och uttag av gods via trycknappar på pulten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095