23948sdkhjf

De tar en affär på bansystem

"Det är ett mycket bra drag i industrin nu. Trenden mot ökad automation är extremt stark."
Q-System har fått en order från hygien- och hälsoföretaget Essity på att byta ut en stor del av företagets befintliga bansystem i Lilla Edet som ligger norr om Göteborg.

– Det är ett mycket bra drag i industrin nu. Trenden mot ökad automation är extremt stark, säger Q-Systems vd Göran Svanberg till Metal Supply.

Bakgrunden är att systemet är så gammalt att det inte längre går att säkerställa pallflödet i produktionen.

Bansystemet transporterar pall både från produktion in till Essitys höglager samt alla pallar som kommer in via järnväg och bil som också dessa ska lagras i höglagret.

Installation sker under hösten.

Projektet består av flera utmaningar. En är att Essity behåller vissa delar av det gamla systemet och att resten ska bytas ut. Det innebär att alla sektioner ska anpassas och byggas så att de passar ihop med det gamla.

En annan utmaning är att arbetet ska göras samtidigt som produktionen pågår. Det ställer stora krav vad gäller installation och driftsättning.

– Det handlar om ett mycket avancerat jobb, säger Göran Svanberg till Metal Supply.

Det rör sig om sex höglagerkranar som förses med cirka 200 pallar per timme från bansystemet.

Arbetet går ut på att leverera mekanik och ansvara för montageledning i nära samarbete med Essity. Externa leverantörer kommer att anlitas för elstyrning och montagehjälp.

Q-System kommer att utgå från sina standardprodukter och kundanpassa dem för det här projektet. Företaget konstruerar och tillverkar alla sina produkter i egen fabrik.

Essity är en befintlig kund till Q-System, uppger Göran Svanberg för Metal Supply.

Q-System är ett danskt företag och är en leverantör av interna logistiksystem. Den svenska enheten är baserad i Växjö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078