23948sdkhjf

Affär med Gunnebo Industrier

Tillverkaren ersätter en gammal blästeranläggning med helt ny utrustning.
Gunnebo Industrier (Gunnebo Industries) investerar vid sin enhet i småländska Växjö.

Företaget ersätter nuvarande blästeranläggning med en ny trumlingsbläster. Tanken är att använda utrustningen för blästring av råmaterial och bearbetade smideskomponenter till lyftindustrin.

Den aktuella fabriken bedriver tillverkning på området smide och komponenter. Den öppnades så sent som 2013 och ses som en viktig investering då den ska bidra till en mer effektiv produktion och snabbare produktutveckling. Tanken är att korta ned ledtider och öka tillgängligheten mot kund.

Gunnebo Industrier, med huvudkontor i Västerås, är verksamt över hela världen. De arbetar inom områden som lyft- och materialhantering. De har egen tillverkning av produkter som kranblock, linskivor, kätting och lyftkomponenter, schacklar och surrningsprodukter.

Företaget valde utrustning från Bäckman Blästermaskiner i värmländska Filipstad.

– Vi sökte efter ett företag med grundlig kompetens inom tillverkning av blästringsutrustning och där passade Bäckman in med sin inriktning – att enbart tillverka blästeranläggningar vilket gör dem till specialister. De har dessutom en mycket bra serviceorganisation som innebär snabb hjälp vid till exempel ett stillestånd vilket givetvis är mycket viktigt för oss, säger Martin Inemo som är underhållschef och beställare av utrustningen, enligt ett pressmeddelande.

Bäckman Blästermaskiner grundades år 1939. De är en tillverkare av industriell blästerutrustning och sysselsätter 20 medarbetare.

Bland annat tillverkar de slungrensmaskiner och friblästerhallar med tillhörande dammfilterlösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109