23948sdkhjf

Göhlins Verktyg & Maskin satsar på e-handel

Tanken är att sprida Gnosjöandan och företagets cirka 250 000 produkter nationellt.
Företaget tror mycket på e-handel.

Göhlins Verktyg & Maskin har bedrivit verksamhet i regionen ända sedan 1912. De kan beskrivas som ett företag som drivs enligt sann Gnosjöanda. Lojala kundrelationer och god kompetens är viktiga faktorer. Nu vill de sprida Gnosjöandan och företagets cirka 250 000 produkter nationellt.

Företaget storsatsar därför i år på hantering och digitalisering av sin produktinformation. Det sker med en helt ny så kallad PIM-lösning som ska göra upplevelsen enklare och snabbare för kunderna. Inte minst ska det också kvalitetssäkra tjänsterna.

De tar hjälp av IT-företaget Consid som har expertkunskap inom e-handel och digitala strategier. En förstudie genomfördes förra året där valet till slut föll på det egna PIM-systemet Gryphon PIM.

Affären ses som ett strategiskt viktigt projekt av Consid då det stärker den lokala närvaron i Värnamo och Ljungby.

– Det är otroligt kul att få hjälpa Göhlins på deras digitaliseringsresa. När Göhlins nu informationsberikar sina produkter via ett PIM-system kommer det addera en helt ny dynamik till webbplatsen, en av deras viktigaste säljkanaler, vilket ökar användarupplevelsen avsevärt, säger Johan Andersson, projektledare på Consid, enligt ett pressmeddelande.

Consids mål är att bidra till att Göhlins sajt optimeras och på så sätt driver trafik till webbshoppen via ett grundligt SEO-arbete. Sajten ska på det sättet kunna nå utanför Gnosjös gränser.

– Samarbetet med Consid har varit på topp sedan dag ett. De ger ett gott intryck och jag känner mig trygg i hela resan då vi fått löpande information om vad som händer i projektet - för en annan så förstår man inte så mycket vad som händer bakom kulisserna. Även flexibiliteten i projektet gör att detta stora it-bolag känns som ett helt vanligt, litet familjeägt Gnosjöföretag, säger Ludvig Göhlin, delägare och marknadsansvarig på Göhlins, enligt pressmeddelandet.

Göhlins i Gnosjö säljer industriförnödenheter. Företaget har 16 medarbetare och är till exempel Secos största återförsäljare i Sverige och har en stark ställning inom automation med SMC som huvudleverantör.

Snabbväxande Consid erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Jönköping, Stockholm, Uppsala, Örebro, Norrköping, Linköping, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Ljungby, Sundsvall, Storebro, Värnamo och Växjö. Företaget grundades år 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell, har 550 medarbetare och omsatte 600 miljoner kronor förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079