23948sdkhjf

AP&T tog emot kvalitetspriset

Belönades för sin produktionslösning för formning av höghållfast aluminium.
Vid en ceremoni på Moderna Museet i Stockholm den 29 januari delades det ut priser i tävlingen Quality Innovation Award 2017. En aktör som prisades var Ulricehamnsföretaget AP&T som belönades för sin produktionslösning för formning av höghållfast aluminium. Lösningen lanserades förra året.

Redan i slutet av november rapporterade Metal Supply att företaget fått priset och nu var det alltså dags för en formell utdelning.

– Priset är ett fantastiskt fint erkännande av den innovationshöjd som AP&T står för. Vår teknik ger fordonsindustrin helt nya möjligheter att konstruera lättare, energieffektivare och säkrare bilar, säger företagets teknikchef Christian Koroschetz enligt ett pressmeddelande.

Här är domarmotiveringen:

"Genom ett holistiskt och systematiskt tillvägagångssätt, som kombinerat många olika kompetenser, har ny rationell teknik för komplex formning av höghållfast aluminium utvecklats. Med den nya tekniken kan materialets tjocklek och vikt minska radikalt, vilket leder till lägre bränsleförbrukning och mindre miljöpåverkan samtidigt som krocksäkerheten ökar. Tillsammans gör det här innovationen till ett viktigt genombrott i aluminiumproduktionstekniken."

AP&T tillverkar produktionssystem, automation, pressar och verktyg till företag som producerar formade metalldetaljer.

Företaget finns representerat med försäljning i Europa, Asien, Nordamerika och Sydamerika.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093