23948sdkhjf

Combitech etablerar sig i Danmark

Svenska teknikkonsultbolaget täcker därmed hela Norden.
Saabs dotterbolag börjar i grannlandet med att prioritera området cyber security och att utveckla verksamheter med att stärka sin informationssäkerhet.

Det handlar om att skydda tillgångar men samtidigt dra nytta av digitaliseringens fördelar.

– Vår bedömning är att det finns ett behov av en aktör med lång erfarenhet och en innovativ syn på informationssäkerhet på den danska marknaden. Vårt arv sträcker sig tillbaka till 50-talet, då vi började arbeta med säkerhetsfrågor kopplat till ett lands försvar. Utifrån det har vi byggt vidare och skapat en tjänsteportfölj som ständigt utvecklas och förnyas. Att vi nu etablerar oss i Danmark skapar nya affärsmöjligheter och stärker vår nordiska närvaro, säger Pernilla Rönn, affärsområdeschef för cyber security på Combitech, enligt ett pressmeddelande.

Combitech har i dag cirka 1 900 medarbetare i Sverige, Finland och Norge. Företaget är en partner för tillväxt och en samlande kraft inom områdena innovation, digitalisering och cyber security. Bland kunderna finns allt från stora industriföretag till offentlig verksamhet och försvar.

30 danska cyber security-konsulter under 2018

Den danska verksamheten kommer att ledas av Lone Flohr. Hon har gedigen erfarenhet inom cyber security.

I ledningsteamet ingår även två seniora medarbetare med erfarenhet från bland annat militärverksamhet, internationella företagskoncerner och konsultverksamhet. Innan året är slut är målsättningen att vara ett 30-tal konsulter i Danmark som kompletterar de cirka 250 informationssäkerhetskonsulter som redan finns inom företaget.

– Vi börjar med 12 medarbetare i Danmark, men vill se personalstyrkan växa snabbt genom såväl nyutexaminerade som erfarna konsulter. Målet är att växa verksamheten och snart erbjuda Combitechs breda portfölj av cyber security-tjänster och kompetens inom digitalisering, säger Lone Flohr enligt pressmeddelandet.

Samtidigt visar Combitech stark tillväxt. Företaget har de senaste åren vuxit kraftigt genom organisk tillväxt och förvärv och omsätter drygt två miljarder svenska kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.086