23948sdkhjf

Verktygstillverkare köper in 3D-printer

Vidareutvecklar tekniken på gripdon, fixturer och andra tillämpningar.
Verktygstillverkaren Horns Industriservice investerar i en 3D-printer från Markforged.

– För tillfället arbetar vi nästan helt uteslutande i stål. Tanken är bland annat att kunna tillverka gripdon och fixturer med den här utrustningen. På det området har vi tagit hem många affärer, säger företagets vd Johan Andersson till Metal Supply.

Företaget bedriver sin verksamhet i tätorten Kisa i Östergötlands län. De är en leverantör av skäggverktyg, specialmaskiner, hydraulpressar och mätfixturer.

Tanken med den nya maskinen är att kunna vidareutveckla tekniken på gripdon, fixturer och andra tillämpningar där vikt, design eller ledtid är kritiskt.

Med maskinen kan de skriva ut 3D-modeller i onyx, glasfiber-, kevlar- och kolfiberkomposit.

Horns Industriservice grundades 1984 av verktygsmakaren Tommy Andersson. I dag driver sonen Johan Andersson verksamheten.

Kunderna finns i en rad olika branscher. Horns utrustning används för att framställa detaljer i till exempel stora transportfordon och mindre elektronisk utrustning.

Bland kunderna märks Volvo, Scania, Porsche, Audi, Volkswagen, Ford, Renault, Jaguar, Daimler, BMW, Autoliv, Ericsson, Husqvarna, Ikea, Bosch, Bang & Olufsen, Kinnarp, Bofors och Flygt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095