23948sdkhjf

Strategiskt viktig affär för verktygstillverkare

Horns Industriservice är baserade i tätorten Kisa i Östergötlands län.

Företaget är en stor leverantör av skäggverktyg, specialmaskiner, hydraulpressar och mätfixturer.

Nu har de tagit hem en ny affär hos Ljunghäll Group inom affärsområdet automation.

– Det här är en strategiskt viktig affär för oss, säger Horns vd Johan Andersson till Metal Supply.

Johan Andersson är för övrigt även ordförande i Svensk Industriförening, Sinfs, styrelse.

Horns uppgift är att leverera specialmaskin, gripdon samt transportsystem med mera till ett nytt automotive-projekt.

– Vi har anställt en konstruktör på robotsidan som har förflutet inom robot och automation, säger Johan Andersson.

Över åren har Horns levererat verktyg för produktion av detaljer till bland andra Volvo, Scania, Porsche, Audi, VW, Ford, Renault, Jaguar, Daimler, BMW, Autoliv, Ericsson, Husqvarna, IKEA, Bosch, Bang & Olufsen, Kinnarp, Bofors, Flygt med flera.

– Vi har också tagit en annan affär med en svensk automotive-kund. I det fallet handlar det om ett Volvo-projekt. Ytterligare en affär är i Kanada till Ljunghälls nya fabrik där, säger Johan Andersson.

Horns Industriservice grundades 1984 i Hults gamla tegelbruk i Hycklinge av Tommy Andersson. Efter över tjugo år som bland annat verktygsmakare och konstruktör ville han etablera sig på egen hand som verktygsleverantör till tillverkningsindustrin.

Idén var att ta fram produktionsutrustning för pressgjutning. Det visade sig vara en bra idé och företaget växte stadigt de första åren.

2003 började sonen Johan Andersson i verksamheten och tog över som vd 2006.

2014 påbörjades en strategisk satsning med investering i nya lokaler, ökad kapacitet med nya maskiner och personal.

Full produktionsstyrning och anställning av en produktionsplanerare. De fortsätter att utvecklas och satsar nu på nya marknader och nya utmaningar.

– Fordonsindustrin är vår dominerande kundgrupp. Husqvarna är också en stor kund till oss, säger Johan Andersson till Metal Supply.

Kunden i det här fallet, Ljunghäll, är baserade i tätorten Södra Vi i Kalmar län. Företaget har knappt 600 medarbetare på orten och är Vimmerby kommuns största arbetsgivare.

Ljunghäll Group pressgjuter aluminiumdetaljer, maskinbearbetar och monterar. Kunderna finns inom tillverkningsindustrin för tunga fordon och personbilar. Företaget har även fabriker i Tjeckien, Kina och ska etablera sig i Kanada.

– Vi såg en avmattning före jul. Det vi håller på med ligger tidigt i konjunkturcykeln, vi ligger ungefär sex månader före. Det har skett en minskning vad gäller antalet nya projekt, säger Johan Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096