23948sdkhjf

Semcon och Kuka samarbetar

Ska utveckla lösningar för Industri 4.0 i Norden.
Som systemleverantör kommer Semcon tillsammans med robottillverkaren Kuka arbeta med smarta fabriker för de nordiska kunderna.

Med utrustning från Kuka Robotics kommer Semcon hjälpa företag att bygga upp automatiserade smarta fabriker. Industri 4.0 siktar på en automatiserad och uppkopplad tillverkningsprocess som bland annat kan minska tiden för omställning och felfrekvenser samt producera mer skräddarsydda produkter.

– Kuka Nordic är en av våra spännande samarbetspartners inom industri 4.0 med lång erfarenhet av automationslösningar. Tillsammans med vår mix av kompetensområden inom smarta fabriker finns alla förutsättningar för ett framgångsrikt partnerskap, säger Markus Granlund, vd på Semcon, enligt ett pressmeddelande.

Kuka Nordic är leverantörer inom robotik och automationsteknik och en del av en global koncern som omsätter cirka 30 miljarder kronor. Koncernen har idag över 13 000 medarbetare inom intelligenta automationslösningar över hela världen.

– Semcon besitter bred och djup kompetens inom produktionsteknik, automation, simulering, uppkoppling och molntjänster. De har dessutom stor kunskap inom specialmaskiner och robotlösningar. Med den kombinationen kan vi ta våra smarta fabriker till nästa nivå, säger Joacim Lorentsson, säljansvarig på Kuka Nordic, enligt pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.081