23948sdkhjf

Låsjätte köper Cardo

Assa Abloy förvärvar 63,6 procent av Cardo och lämnar ett erbjudande om att köpa resterande aktier.
Assa Abloy söker kontinuerligt efter möjligheter att utöver organisk tillväxt växa genom förvärv.

Företaget har under en längre tid följt Cardos division Entrance Solutions som är en ledande leverantör av industriportar, logistiksystem, garageportar, service och andra tjänster.

- Det är med stor glädje jag välkomnar Cardo som ny medlem i Assa Abloy-gruppen. Cardo utgör ett strategiskt tillskott för vår uppbyggnad av en stark ställning inom Entrance Automation och tillför både viktig kompetens, produkter och service, främst inom området industriportar i Europa. Assa Abloy och Cardo bildar tillsammans en stark aktör inom Entrance Automation för fortsatt lönsam tillväxt på mogna och nya marknader, säger Johan Molin, VD och koncernchef för Assa Abloy i ett pressmeddelande.

Vill köpa hela Cardo
Assa Abloy önskar att köpa hela Cardo och har därför lämnat ett rekommenderat offentligt erbjudande till övriga aktieägare.

Om inte köpet blir möjligt bedömer Assa att den största delen av synergierna och den strategiska rationalen för förvärvet kan uppnås även om ägande i Cardo skulle stanna vid den nu förvärvade aktieandelen.

Det totala budvärdet för samtliga aktier i Cardo uppgår till cirka 11,3 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078