23948sdkhjf

Tar maskinorder i USA värd 4 miljoner

"Sänder ett starkt signalvärde".
Maskinföretaget Rentunder i Östhammar har tagit hem en order från en amerikansk distributör värd omkring 4 miljoner kronor. Tätorten Östhammar ligger i Uppsala län.

Rentunder utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov. Fördelen är att det därmed går att undvika att använda giftig båtfärg. Kunderna finns i Europa, Nordamerika och Asien.

Beställare i den här senaste affären är B&D Enterprises of South Florida. Ordern gäller en Bigwash-12 för motorbåtar och en Miniwash. Leverans och fakturering kommer att ske under det första, andra och tredje kvartalet nästa år.

Affären räknas av mot de 450 miljoner kronor som B&D behöver beställa för från Rentunder över de kommande 5,5 åren för att ha exklusivitet på större delen av den amerikanska marknaden.

Köparen B&D arbetar mot hela USA-marknaden med undantag för staten Washington och Kalifornien.

Miniwashen kommer att skeppas ut under nästa år och fungera som en mobil visningsanläggning för intresserade hamnar. Den kommer också att användas som utställningsobjekt på mässor.

– Ordern sänder ett starkt signalvärde att B&D är seriös i sin satsning att bearbeta den stora marknad de fått möjlighet att verka på. Beställningen görs efter det förberedande arbete de lagt ner att börja bygga en gedigen kundstock, säger Rentunders vd Mikael Alvén enligt ett pressmeddelande.

USA-företaget har nu under nästa år alla produkttyper (mobil tvätt, motorbåtstvätt samt motor- och segelbåtstvätt) på plats. Det förväntas vara positivt för säljarbetet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078