23948sdkhjf

Tar maskinaffär värd 0,6 miljoner

Östhammarföretaget ska leverera till Nynäshamns Gästhamn.
Maskinföretaget Rentunder i Östhammar har fått en uppgraderingsorder värd 0,6 miljoner kronor. Tätorten Östhammar ligger i Uppsala län.

Rentunder utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov. Fördelen är att det därmed går att undvika att använda giftig båtfärg. Företagets kunder finns i Europa, Nordamerika och Asien.

Beställare i den här senaste affären är Nynäshamns Gästhamn och affären omfattar deras båttvätt. Leverans sker till säsongen nästa år.

Hamnens stationära båttvätt Bigwash ska uppgraderas. Nynäshamn var företagets första beställare på just det här systemet.

– Nynäshamns Gästhamns uppdatering innebär förbättrat tvättresultat och ytterligare förlängd livstid på tvätten. Vi kan samtidigt konstatera att större delen av tvätten är i fortsatt mycket gott skick efter åtta genomförda säsonger trots betydande användning, säger företagets vd Mikael Alvén enligt ett pressmeddelande.

Maskinen Bigwash ska klara av att tvätta de flesta motor-och segelbåtar. Den stationära båtbottentvätten består av en ramkonstruktion i marinaluminium. En av fördelarna med detta material är att det inte rostar.

Längs med aluminiumbommarna som löper rakt ut från bryggan finns en tvättenhet med åtta stycken roterande borstar. Dessa drivs av hydraulmotorer och elektronik. På detta sätt tvättas båten två gånger från lika många håll. För en tio meter lång båt tar processen cirka 15 minuter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078