23948sdkhjf

Åkerströms Björbo tecknar avtal med Zinkgruvan Mining

Säkerhet är viktigt i gruvmiljöer och Åkerströms är en van leverantör till dessa.
Företaget Åkerströms Björbo, som ingår i börsnoterade Allgon, har tecknat ett avtal med Zinkgruvan Mining. Det framgår av ett pressmeddelande. Björbo ligger i Gagnef i Dalarna.

– Det här är ett strategiskt viktigt avtal som gör att vi blir ännu starkare i industrin. Det är ett bra tryck där ute nu och Åkerströms växer med ungefär 12 procent i år. Nästa år ska vi kunna öka med ytterligare 10-15 procent, säger företagets vd Johan Hårdén till Metal Supply.

Avtalet gäller regelbunden försäljning av produkter för radiostyrning av bommar och trafikljus i Zinkgruvan. Säkerhet är viktigt i gruvmiljöer och Åkerströms har sedan lång tid tillbaka levererat radiostyrningar för den här typen av miljöer.

– Vi arbetar intensivt med att utveckla vår befintliga affär och vinner också helt nya kunder och affärskontrakt. Det är väldigt positivt att få förtroende som leverantör och inom gruvindustrin bli en allt starkare aktör, säger Johan Hårdén enligt ett pressmeddelande.

Zinkgruvan Mining är sedan 2004 ett helägt dotterbolag till Lundin Mining. Gruvan har varit i produktion ända sedan 1857 och producerar koncentrat av zink, bly och koppar. Även silver utvinns ur blykoncentratet. Zinkgruvan är Sveriges sydligaste gruva, belägen i samhället Zinkgruvan sex mil söder om Örebro.

Åkerströms Björbo grundades 1918 och tillverkar produkter för kommunikation och radiostyrning av industrikranar, portar och mobila tillämpningar.

– Vi firar 100 år nästa år. Det är skoj att det börjar ta fart nu efter att vi har kravlat omkring som företag under lång tid, säger Johan Hårdén till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062