23948sdkhjf

Storsatsar i ytbehandlingsföretaget

Ser tillväxt, kraftigt ökad lönsamhet och sannolikt förvärv.
Anders Hultmark har via sitt bolag IGC sålt 500 000 aktier i börsnoterade Proact. Nu investerar han i stället stort i ytbehandlingsföretaget Provexa.

Proact har utvecklats från ett regionalt företag till att bli en stor europeisk aktör inom lagring av information och molntjänster. De har gått från en omsättning på 0,7 miljarder år 2005 till att förra året omsätta tre miljarder kronor.

– Byggandet av Proact har gjorts med av bolaget egna förtjänade pengar utan nyemissioner. Aktieägarna har dessutom erhållit utdelning. Bolaget har starka långsiktiga ägare, säger Anders Hultmark till Metal Supply.

Han säljer av personliga skäl och satsar nu i stället på det Göteborgsbaserade ytbehandlingsföretaget Provexa där Hultmark är huvudägare och vd.

– Provexa står inför en mycket spännande resa med tillväxt, kraftigt ökad lönsamhet, innovationer och sannolikt förvärv. I detta bolag har jag i dag också mina två söner engagerade vilket lägger en extra dimension på tillvaron, säger Anders Hultmark.

Provexa grundades 1881 och utför ytbehandlingstjänster för olika typer av industrier. Företaget är beläget i utkanten av Göteborg och har produktionssystem och alla processer i ett hus.

– Jag har redan investerat en kvarts miljard, säger Anders Hultmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142