23948sdkhjf

Stålgjuteriet ökar till tvåskift

"Fortsatt stark orderingång – till och med ännu bättre än i våras".
Smålands Stålgjuteri har tagit in ytterligare tre medarbetare under hösten. Två av dessa är helt nya tjänster medan den tredje är en ersättare till en person som har gått i pension.

– Det är en fortsatt stark orderingång som ligger bakom det här. Det är till och med ännu starkare nu än det var i våras. Det är flera stora projekt som vi har tagit hem. Vi har gått upp till tvåskift i formningen sedan oktober, säger företagets vd Per Ytterell till Metal Supply.

Smålands Stålgjuteri är ett familjeföretag i andra generationen med cirka 30 medarbetare och ägs och drivs av bröderna Per, Leif och Sven Ytterell.

Bolaget är beläget på det småländska höglandet eller närmare bestämt i Eksjö. De tillverkar och konstruerar stålgjutgods från 0,1 till 500 kilo samt legerat järn.

– Vi levererar mycket till pumptillverkare som Xylem Water Solutions och Sulzer Pump Solutions i Nordmaling. Även Valmet är en stor kund liksom olika tillverkare av skotare och skördare till skogssektorn som Indexator, Rottne och Komatsu Forest, säger Per Ytterell till Metal Supply.

Bland övriga kunder nämns på hemsidan Atlas Copco Portable OEM, Dellner, Hentec, Metso Power, Patria och SKF Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079