23948sdkhjf

Maskintillverkaren växer ur lokalerna

Ser en ökad efterfrågan.
Nya lokaler har börjat byggas i Timrå i Västernorrland som ska inrymma Iberobots verksamhet. Företaget har för närvarande tio medarbetare men tar hem affärer och expanderar för att ta in fler anställda.

– Vi växer för att möta ökad efterfrågan på mekaniserings- och automatiseringsdelen av vår affärsverksamhet. Den nya byggnaden är på 1 100 kvadratmeter och större än den nuvarande, säger Iberobots administratör Christer Olsson till Metal Supply.

I september började arbetet med en markberedning och i oktober rullades markisolering ut. Planen är att de ska flytta in i de nya lokalerna i slutet av det första kvartalet nästa år eller i början av det andra kvartalet.

– Timrå kommun har en väldigt företagsvänlig politik där de uppmuntrar och underlättar för små och medelstora företag att växa, säger Christer Olsson till Metal Supply.

Iberobot är ett teknikföretag som bygger maskiner för motståndssvetsning. Grunden är standarmaskiner som byggs utifrån basmoduler och sedan kan tillverkas i ett stort antal varianter.

Företagsnamnet står för Ingenjörsfirman Birger Eriksson som grundaren hette och verksamheten ligger i Timrå som den har gjort sedan start.

Bland kunderna finns allt från fåmansföretag till internationella serieproducerande bolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078