23948sdkhjf

Maskintillverkare går starkt

Iberobot har gjort ännu en maskininstallation från Koike i den populära PNC-12-serien kombinerad med gas-plasma.

– Vi ser en jättegod efterfrågan. Just den här maskinen ska ut till ett svenskt smidesbolag som har 20 medarbetare, säger företagets vd Patrik Strömberg till Metal Supply.

Den här gången är utrustningen försedd med Hypertherm PMX45XP.

– Vi har sålt 30-40 maskiner av den här typen de senaste tre åren. Typiska kunder är mindre stålcenter, mekaniska verkstäder, smidesföretag och även skolor i vissa fall, säger Patrik Strömberg.

Iberobot har även byggt nya lokaler i Timrå i Västernorrland. Bakgrunden till satsningen är en ökad efterfrågan på mekaniserings- och automatiseringsdelen av deras affärsverksamhet.

Den nya byggnaden är på 1 100 kvadratmeter och större än den tidigare.

– Den nya anläggningen befinner sig i full produktion sedan september/oktober. Vi har anställt två personer till i produktionen och en person inom utveckling, säger Patrik Strömberg till Metal Supply.

Iberobot är ett teknikföretag som bygger maskiner för motståndssvetsning. Grunden är standardmaskiner som byggs utifrån basmoduler och sedan kan tillverkas i ett stort antal varianter.

Företagsnamnet står för Ingenjörsfirman Birger Eriksson som grundaren hette och verksamheten ligger i Timrå som den har gjort sedan start.

Bland kunderna finns allt från fåmansföretag till internationella serieproducerande bolag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094