23948sdkhjf

Miljonorder till Källs

Källs Materialhantering i Diö har tillsammans med ESAB tagit fram en helt unik specialvagn.
När Esab som ett led i deras strävan att optimera ergonomi och effektivitet vid produktionen i Laxå var på jakt efter en individuell vagnlösning till deras produktion föll valet på Källs .

-När vi såg vagnarna i Källs katalog och det stod att de var ”lätta att anpassa” kontaktade vi Källs som kunde sätta oss i kontakt med vagn designarna och vi fick möjligheten för att diskutera våra önskemål och leverantören var villig att ta emot utmaningen, säger Simon Kennell, Lean Champion på Esab.

CaBTAS
Arbetet med vagnarna har tagit ungefär ett år och det blev en helt ny specialvagn.

ESAB kallar vagnarna för CaBTAS ( Column and Boom Transport and Assembly System, på svenska Svets Kran Transport och Monterings System).

CaBTAS är bland annat längre, bredare och starkare än originalprodukten och har även ett hydrauliskt lyft system som gör att den är ergonomisk för ESABS medarbetare.

Leverans
Vagnarna levererades i början av november och ESAB kommer att använda maskinen till konstruktionen av svets kranar som varierar i storlek från 2 till 7 meters längder och med vikt upp till 3 ton.

- Våra operatörer är mycket nöjda med lösningen och vi förväntar att vi kan fördubbla vår kapacitet genom att använda dessa maskiner som en del av vår kontinuerliga ”flow line”, säger Kennell.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062