23948sdkhjf

Byter ut Sveriges rekordmaskin

Har gått tio timmar om dygnet, 365 dagar om året i tio års tid.
Det Söderforsbaserade företaget Sitab köper in en ny vattenskärmaskin med 3D-funktionalitet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tätorten Söderfors ligger i Uppsala län. Det är en gammal bruksort.

– Vi har en bra beläggning och det är viktigt att ligga i framkant. Den gamla maskinen har vi haft i tio års tid nu. Den har gått tio timmar om dygnet, 365 dagar om året. Det är den maskin i Sverige som har jobbat längst. Som mest gick den 84 timmar i sträck, säger platschefen Dominik Slyk till Metal Supply.

Det handlar om maskinen Bystronic ByJet Flex 4030 som de nu köper in.

Sitab (Sandvikens Industriteknik) förser industrin med specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer och service.

Bolaget har 60 medarbetare med verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

– Det här är en efterlängtad investering som äntligen är på plats. Det som jag ser som en stor fördel med den nya maskinen är att i ännu större utsträckning än i dag, kunna färdigställa plåtkomponenter direkt på skärbordet, arbetsoperationer i svarvar och eller fräsar kan därmed elimineras. Även manuell gradning och fogberedning med handhållna verktyg kan minimeras eller helt tas bort, säger Dominik Slyk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078