23948sdkhjf

Maskinföretaget köps upp

Nya ägaren vill expandera verksamheten till fler länder.
Företaget North Invest köper en majoritetspost i Umeåbaserade Swekip som utvecklar och säljer lastmaskiner och redskap tillverkade i Kina enligt europeiska direktiv. Det framgår av ett pressmeddelande.

– I år är det tio år sedan Swekip grundades och under denna tid har vi byggt en stabil plattform och starkt varumärke. Vi har gått från att vara ett lågprismärke till att i dag erbjuda en stark portfölj av hjullastare i det stadigt växande marknadssegmentet minimaskiner, säger Swekips vd Niclas Bergström.

Företaget har sex medarbetare och omsätter 25 miljoner kronor med en lönsamhet som beskrivs som god. De säljer mot den svenska marknaden och grundades 2007. Med åren har de levererat hundratals maskiner.

– Det är med stor tillfredsställelse vi gör vårt nästa företagsförvärv. Swekip är ett välskött och spännande företag som passar bra in i vår företagsportfölj. Nuvarande ägare har skapat en fantastisk plattform för fortsatt tillväxt av både volym och lönsamhet genom sitt hårda arbete och fokus på utveckling. Potential finns därmed att etablera bolaget som en av de stora aktörerna inom sitt segment även på en internationell marknad, säger Erik Viklund på North Invest.

North Invest är ett privat företag som köper och utvecklar små och medelstora företag främst i Norrland.

– Vi köper 91 procent av av företaget. De har haft en positiv utveckling och gör pengar. Hur vi får det här att växa till fler länder är lite en öppen fråga än så länge. Antingen gör vi det via agenter eller så sätter vi upp nya bolag i egen regi i andra länder, säger Erik Viklund till Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079